lördag 14 januari 2012

Matdrömmar

Det finns ju drömmat och så finns det matdrömmar och det var så det här receptet kom till, jag drömde om att jag lagade denna rätt och var då tvungen att provlaga och se om det var lika gott i verkligheten som i drömmen. Knäppt kan tyckas men det blev en mycket lyckad rätt och namnet kommer från en skylt som länge fanns i stan med "kykling" i alla möjlig former. Laga och njut.

"Stekt kykling lever" Smarrig kycklinggryta

1 pkt kycklinglever
1 pkt kycklinginnerfilé
1 påse steklök
1påse färsk bladspenat
1/2 burk soltorkade tomater i olja
5 dl grädde
soya
rosmarin, svartpeppar, salt,

Skala steklök, fräs i smör, ta upp och låt vila.
Stek kycklinglevern i smör och rosmarin, ta upp och låt även den vila och stek under tiden kycklinginnerfilén som skurits i lagom bitar.
Lägg tillbaka lök och kycklinglever i kastrullen med kycklinginnerfilén och tillsätt de grovskurna soltorkade tomaterna och häll på grädden.
Låt puttra på svag värme 15-20 min.
Smaksätt med soja, salt och peppar och tillsätt spenaten som bara får smälta ner.
Servera med couscous.

1 kommentar: