tisdag 31 januari 2012

Blomsterlängtan


 "Marken den var frusen och inga blommor fanns", så ser det ut just precis nu och vad är då inte härligare än att se fram emot en underbar bok. Nämligen Minna Mercke Schmidts andra bok "Dekorera vackert" som kommer i mars. Förbeställa och läsa mer om boken kan du göra här. Önskar Minna lycka till med boken och ser fram emot att läsa och njuta av den.

måndag 30 januari 2012

Retrohörnan klar

Länge har jag gått och planerat min retrohörna i vardagsrummet, perfekt för att sitta och virka, läsa eller surfa på iPaden i. Men saker ska nog mogna fram och ligga och gro ett tag. Men i morse stod det klart: det var idag den skulle uppstå. Så bort med de två stolarna som hamnade där när julgranen åkte ut, för det är vår julgranshörna, och fram med alla de saker som jag samlat på mig som skulle vara i retrohörnan.
Stolen är ärvd från svärmor, lampan inköpt hos Kikki på Västre Gård i Småland, bordet ärvt från gammal släkting och gipshuvuden på väggen kommer från diverse loppisar och auktioner. Ljusstaken på bordet är formgiven av konstnären Gunnar Ander för Ystad Metall på 60-talet. Nu ska jag njuta av min hörna och ni får njuta av min bild på resultatet.


lördag 14 januari 2012

Matdrömmar

Det finns ju drömmat och så finns det matdrömmar och det var så det här receptet kom till, jag drömde om att jag lagade denna rätt och var då tvungen att provlaga och se om det var lika gott i verkligheten som i drömmen. Knäppt kan tyckas men det blev en mycket lyckad rätt och namnet kommer från en skylt som länge fanns i stan med "kykling" i alla möjlig former. Laga och njut.

"Stekt kykling lever" Smarrig kycklinggryta

1 pkt kycklinglever
1 pkt kycklinginnerfilé
1 påse steklök
1påse färsk bladspenat
1/2 burk soltorkade tomater i olja
5 dl grädde
soya
rosmarin, svartpeppar, salt,

Skala steklök, fräs i smör, ta upp och låt vila.
Stek kycklinglevern i smör och rosmarin, ta upp och låt även den vila och stek under tiden kycklinginnerfilén som skurits i lagom bitar.
Lägg tillbaka lök och kycklinglever i kastrullen med kycklinginnerfilén och tillsätt de grovskurna soltorkade tomaterna och häll på grädden.
Låt puttra på svag värme 15-20 min.
Smaksätt med soja, salt och peppar och tillsätt spenaten som bara får smälta ner.
Servera med couscous.

fredag 13 januari 2012

Nytt år - nya projekt

Dom flesta skaffar sig nyårslöften som dom sen kämpar med hela eller delar av året. Jag ger mig själv nya projekt varje år och i år är det något jag aldrig gjort innan, men är väldigt förtjust i. Jag ska lära mig knyta rya och har beställt en vacker ryakudde med vallmomotiv. Den har nu kommit och jag har precis slagit mina första ryaknutar och jag säger bara - jag är fast.
Ni ska här på bloggen få följa hur den växer fram under våren för det går inte fort, tänk på det när du köper en rya på loppis eller auktion. Här är mitt nyårsprojekt: