torsdag 29 september 2011

Tant Hulda 1 år

Oj vad tiden den går fort, redan har det gått ett år sedan jag slog upp dörren på min fina lilla butik i Lund. När vi höll på att bygga friggeboden förra sommaren hade jag svårt att föreställa mig riktigt hur det skulle bli. Men nu med ett år i ryggen känns det mer än toppen. Huset på plats, butiken fylld med underbara saker som vandrar ut med nöjda kunder och och ger plats för nytt. Och för att inte tala om alla underbara möten med er kunder som shoppar och då delar med er av åsikter och erfarenheter från alla hörn. Ni är så underbara och jag går till sängs varje dag med en liten historia i huvudet. I helgen firar vi 1 år med kalas i butiken, välkommen om du har vägarna förbi. Nedan kan ni se lite bilder från året som gått.

Juli 2010 taklagsfest i liten skala.
Juli 2010 fönster monteras.


Invigningsdagen i sep 2010

Invigningsdagen i sep 2010

Vacker vinterdag i jan 2011
Butiken idag, fyller 1år

Butiken idag lite mer fylld än för ett år sedan.

Klänningar från 40-70-talet.

söndag 18 september 2011

Natur i vidunderlig skrud

Naturen är vidunderligt finurlig och vacker. Imorse när jag och Leche, vovven jag passar under helgen, tog vår promenad fastnade vi vid olika vackra saker på vår runda, han för de mer doftande och jag för de mer formstarka. Det som slår mig varje höst när naturen byter skrud är hur fantastiskt mycket färger och former som naturen erbjuder. Förstår verkligen att konstnärer och formskapare finner sin inspiration i naturen. Så jag tänker bjuda er lite bilder från vår morgon att inspireras av och om ni som jag gillar fransk musik så lyssna gärna på min Spotifylista med Charles Aznavour – Tu T'laisses Aller.

Ha en underbar söndag.











måndag 12 september 2011

Höstmys

Idag är jag ledig och kan göra precis vad jag vill, så på förmiddagen cyklade jag och min dotter Amanda till våra kära vattenhål här i stan. Vi köpte först härliga grönsaker hos "Brödernas" och blommor hos Måns på Bloom. Det blev både höstaster, lite roliga kålblommor och annat. Jag älskar hösten för att den är så färgrik, naturen intar en annan färgskala än vad den gör på våren och sommaren. Såg på en löpsedel på vägen att vi kan tacka de amerikanska orkanerna för värmen vi har just nu. Så njut innan det riktiga höstrusket kommer.
Väl hemma igen så dekorerade jag lite med de inköpta blommorna, blev hur fint som helst. Nu ska jag dricka kaffe ur muggen jag norpat från dottern som flyttade hemifrån i helgen och så ska jag fortsätta virka på min mormorsrutor till tröjan jag berättat om tidigare.








onsdag 7 september 2011

Oväntad post

Först tror man att det är spam-mail men sen är det nått som gör en nyfiken. Och det var verkligen ett riktigt mail, från Frankrike. En vintage-grossist som vill göra mig intresserad av deras produkter och bjöd in mig att titta på deras sortiment. Spännande att se vad de har att erbjuda, så nu får det kanske bli en liten resa i höst/vinter till Frankrike. Men så länge så finns det massor av underbara nyhemkomna klänningar i butiken från 40-70-talet. Så titta in hos Tant Hulda.