torsdag 14 juli 2011

Paradisbesök

Igår var vi på besök hos min mans faster, Lisa, på den skånska slätten. Det är alltid lika roligt att komma hem till henne. Hennes hus är smakfullt och enkelt inrett och trädgården är som ett lite paradis med små rum här och där. När man lyfter blicken ser man ut över den skånska slätten med böljande sädesfält och havet i bakgrunden.
Lisa är konstnär och en otroligt kreativ och påhittig person som jag alltid blir inspirerad av. Vart man än tittar hittar man små underbara ting både inom- och utomhus och jag tänkte bjuda er på några. Väskan på piedestalen är dock min :-) mitt senaste fynd.










onsdag 13 juli 2011

Liten fundering

Ibland när jag bloggar så funderar jag på vem det är jag skriver till eller för. För mig själv, min familj, mina kunder, eller vem är du där ute som läser min blogg. Precis som många andra som bloggar så reflekterar jag över att det är så få kommentarer på bloggarna, om det inte är arga provocerande bloggar. Jag skulle önska mer kommunikation med dom som läser det jag skriver, även önskemål på vad man skulle vilja läsa om. Så du som läser min blogg, skriv gärna nått - skulle ju bli hemskt ledsen om jag skriver för tomma intet, men det tro jag inte.

Under tiden som du/ni funderar på om ni vågar kommentera så ska jag visa några knasig bilder från något som jag såg i helgen i Båstad mitt i sommarvärmen, en skidbacke. Skistar gör reklam för sig under tennisveckan och man kunde få prova på att åka :-)

Ha en underbar dag och glöm inte paraply om du befinner dig i Skåne, där regnet öser ner och ska göra i dagarna tre/Anna

Jag och min dotter Amanda

tisdag 12 juli 2011

Loppisfynd

I helgen var jag och familjen på en liten loppistur och jag gjorde några härliga fynd. Jag har aldrig tyckt om nya resväskor, utan jag har alltid gillat de där gamla härliga som min farmor hade när hon reste till Mallorca på 70-talet. Jag fick ärva en av hennes väskor men den är sedan länge sönder och kastad. Så gissa om jag blev glad idag när jag var på Framtid i Helsingborg och hittade en massa oanvända svensktillverkade resväskor från 70-talet.




Den här väskan måste jag ju få ta med i kabinen, för det står det ju på den :-)


Har man vackra kläder tycker jag man ska ha vackra galgar också. På samma ställe hittade jag dessa galgar och som jag minns hade vi liknande hemma när jag var barn.


Morgonutflykt

På morgonen idag gjorde jag och min dotter Amanda en lite utflykt för att köpa grönsaker.Vi cyklade till Brödernas som vi kallar den lilla grönsaksbutiken som ligger i Kattesund här i Lund. Egentligen heter butiken Mediterranean frukt och grönt, och drivs av en fantastisk familj från Libanon. Dom har absolut de bästa grönsakerna, de godaste oliverna och den den mest underbara fetaost man kan hitta. Har du aldrig varit där har du missat något. Hem kom vi med ett berg med grönsaker och frukt pinfärska och dessutom till bra pris.

måndag 11 juli 2011

Anti-vintage

I dag besökte vi svärföräldrarna i Båstad och det är lika härligt varje gång att komma dit. Det blå havet, de böljande gröna kullarna med sina röda gårdar högt uppe på sluttningarna och de betande korna. Ett fridfullt lugn som jag gärna njuter. Men tittar man åt andra hållet är det ett annat Båstad som möter en dessa varma heta sommarveckor - de är Båstadveckan - med tennis och partyliv. Det är härligt att komma dit över dagen och sniffa lite på det glassiga, glamorösa och festliga men dock så ytliga livet. Ljudet från tennisstadion blandas med ljudet från strandens hojtande badande småbarnsfamiljer, ja alla är i Båstad. Från altanen kan man njuta av allt som pågår men ändå inte behöva trängas med folk, lite som att både ha kakan och äta den.

Vi tog en promenad ner i hamnen för det är ett måste en dag som denna, då alla flotta vräkiga båtar har kommit in och nästan ligger inne på centercourten. För mig som till vardags jobbar med återbruk av gamla ting och brinner för saker från förr känns detta liv väldigt konstigt, med jättebåtar för flera miljoner och lyx i överflöd. Jag funderar ibland på om dom som köper så här dyra saker gör det för sin egen skull eller för andras. Nu tycker ni säkert att jag låter både gnällig och avundsjuk men nej det är jag inte, jag är bara fundersam. Själv har vi en liten segelbåt som hade fått plats på aktern på en av dessa stora motorbåtar och när vi är ute med henne känner jag mig lyxig som har tillgång till en segelbåt. Så klart hade jag kameran med mig och tog lite bilder så se och njut och kanske gör ni som jag - funderar.

Sändningbussen från Båstadtennisen lite diskret parkerad på stranden.






måndag 4 juli 2011

4th of July

Idag har vi firat 4th of July eftersom min man Staffan är född i Berkley i Kalifornien.

Medan vi grillade och fixade med maten blev det Bloody Mary och Root Beer och tilltugg med underbar salsa.

 Min dotter Amanda låtsades vara frihetsgudinna.

En helt underbar barbequesås hittade vi på The American Store i Malmö idag när vi var där och botaniserade bland alla godsakerna.


Grillat med coleslaw är underbart gott och idag extra trevligt med kall amerikansk öl till.

Och till efterrätt blev det en stars'n stripes-tårta.

söndag 3 juli 2011

Trädgårdspromenad

Efter gårdagens regn tog jag kameran och gick en runda i vår trädgård för att se vad som överlevt.

Stockrosorna har klarat sig ganska bra men behövde bindas upp lite. Jag har en tveeggad kärlek till just stockrosor, de är vackra när de blommar men gillar inte när de börjar fröa av sig, då kommer saxen fram.


Mina små vakande änglar hänger vilande på planket men värmeljusen har spolats bort av regnet.

 Den söta grodan sitter på sin guldboll och väntar på att bli kysst.

Den gamla alladin-lampan har fått flytta ut och sprider fint ljus på kvällarna.

Min vackra klätterros gillade inte regnet och ligger ner på gräset idag med mängder av trasiga blommor.

Oj vad valnötterna är stora redan, blir nog en härlig skörd i höst.


Mina uttjänta gummistövlar har fått tjäna som form som blomkruka.