onsdag 15 juni 2011

Pantertanter på gym.

Jag tränar regelbundet på ett gym enbart för kvinnor, Aktiv Kvinna. Träningen är upplagd individuellt och all träning är sk expressträning med styrketräningsstationer och kondition varvat under 30 min. Men det var inte det jag skulle prata om utan det underbara med alla äldre kvinnor som bytt syjuntan och förmiddagskaffet mot gymmet. Nu pratar jag inte om kvinnor i 50-års åldern utan kvinnor över 70 som går och tränar med sina väninnor eller lär känna nya på gymmet.
Bild: Sveriges radio

Jag tränar alltid på förmiddagen och då är dessa underbara damer där och tränar och snacka om att vi kvinnor kan gör mer än en sak i taget. Styrketräna och snattra samtidigt är inte nått problem alls. Går man senare på dagen eller på kvällen sjunker åldern ordentligt och det är nästan ett helt annat gym. Tänk vilka pantertanter det finns och jag önskar att det fanns ett sånt här gym i varenda håla i landet och inte bara i städerna, tänk så friska och pigga våra kära underbara tanter då skulle kunna vara.

lördag 11 juni 2011

Studenttider

Under hela veckan har det varit studentfirande i Lund, en härlig tid med massor av glädje och förväntningar på nya saker. I går var vi på två studentuppvaktningar och jag tänkte dela med mig av några vackra saker från den ena. Som ni vet älskar jag gamla saker och hos våra vänner i Helsingborg stod denna raritet och svarade för den underhållande musiken.


Och kaffet till den underbara tårtan serverades i dessa fina koppar, nästan så jag norpade med mig dom hem. Ingen fara Nina du har alla kvar idag:-).

torsdag 9 juni 2011

Skåpsrensning

För ett tag sedan hade vi problem med vår kyl och frys. I sådan lägen gäller det att vara kreativ och ta hand om det man har i skåpen och alltid finner man saker som man trodde var slut sedan länge. Det som vi inte skulle använda de närmaste dagarna fick flytta in hos grannarna till höger och grannarna till vänster, som tur hade dom plats i sina frysar. Men några saker fick vi göra nått åt direkt och då blev det bl a rårörda lingon som det fanns en slatt kvar av i frysen, underbart gott och det åt vi både till middag och på efterrättsglassen.



Och av sparrisen och pramesanen som fanns i kylen blev det en underbar förrätt.


Efter detta tänkte jag att jag skulle vara mer restrektiv med att fylla frysen - och hur gick det? Lika fullt igen, men jag gillar när man kan öppna frysen och plocka fram olika godsaker och få till en härlig improviserad middag.