torsdag 26 maj 2011

Gammalt blir nytt

Jag gillar att ta hand om saker och göra nya saker av gammalt. Idag blev ett gammalt bord som nytt igen. Med prickig vaxduk från Stoff&Stil och en häftapparat kan man göra mycket.



För ett tag sedan sprättade jag sönder lite gamla kläder och klippte sönder några gardiner och sydde lite kuddar, så här fina är dom i den gamla soffan ute idag.


Och så här fint blir det om man tar gamla stolar och låter fantasin flöda.


Idag är det även premiär för försäljningen av egenodlade pelargoner och lite annat, inte jätte mycket men en del fint nu och lite mer snart.

fredag 20 maj 2011

Vintagevänner och länkkärlek

Ensam är stark heter det visst men tillsammans blir man ännu starkare. Vi är ett gäng tjejer som på olika håll i Sverige driver vintagebutiker på webben och på bygden. Vi har nu gått samman och bestämt oss för att tillsammans hjälpa våra kunder att hitta just det dom söker och göra vintagebranschen mer tillgänglig. Genom att på våra respektive webshoppar och blogga länka till varandra hjälper vi dig som kund att hitta precis det du söker. Framöver kommer vi säkert bli fler butiker som hjälps åt men i dagsläget är vi sex vintagevänner:
Fixa Stilen, Fröken Amina, Garderobsbutiken. Lovely Chaos, Stilsamt och Tant Hulda ni hittar dom alla under Vintagevänner i högerspalten.

onsdag 18 maj 2011

Tiden flyger fort

Det var ett tag sedan jag skrev i bloggen, men så är det när butiken dagligen får in vackra saker som ska tas om hand då hinner man inte allt man vill. Nu är så äntligen alla, tror jag, klänningarna ute i webshopen och några fina smakprov kommer här.

Helfodrad klassisk klänning från 60-talet i finaste ull. Använd endast ett fåtal gånger inga märken eller skador. Med fantastiskt fina detaljer och skärningar. Köp den här.
Handsydd klänning från Ida Jönssons butik i Lund på 60-talet. Underbart snitt och material och i fint vintage-skick. Som kan bäras med eller utan det tillhörande skärpet klätt i samma tyg som klänningen. Köp den här.
Klänning med tillhörande kappa från 60-talet i helsiden och sidenfodrat, handskräddat i Sverige.
Klänningen i klassisk modell med vita prästkragar i ringningen. Kappan har utsvängda 3/4 dels ärmar. Köp den här.
Underbar klänning från 60-talet inköpt från USA och i helt oanvänt skick, taggarna sitter kvar i plagget, troligen är detta en klänning ur en provkollektion. Köp den här.
Vem minns inte Sergio Tacchini-klänningen från 70-talet. Helt underbar. Köp den här.

onsdag 4 maj 2011

Att dekorera

För några veckor sedan var jag i Sälen i Dalarna och åkte skidor. En dag när det var på tok för varmt för skidåkning gjorde vi en shoppingtur ner till Sälens by och gick in i en typiskt turistbutik. I butiken var det så klart fullt med allehanda ting och då slog det mig att vi måste ha ett stort behov av att dekorera alla tänkbara ting runt oss. För det var just det som fyllde hyllorna, målade och dekorerade ting och bl a Dalahästen. För mig är den traditionella Dalahästen röd, men nej den fanns i alla möjliga färger.




Och i söndags var jag ute på powerwalk med make och dotter och kom genom vår stadspark där man bygger om badet och har satt upp ett långt och högt plank för att dölja bygget. På planket har man uppmanat stadens målande ungdomar att dekorera för att det skulle bli lite roligare och snyggar och då slog tanken mig igen, - vi har behov av att dekorera saker. Så vad är det egentligen för skillnad mellan en rosa Dalahäst och ett plank med graffiti. Inte mycket det är fyllt med färg och de gläder någon.