torsdag 31 mars 2011

Nytt och nött(er)

Denna veckan är det full fart på många plan, nya kläder ut i shoppen, omhängning i butiken. Vinterkläder packas ner och får vänta på hösten som kommer även om vi vill eller inte men låt det dröja väldigt länge. Tjejgäng på besök en kväll med kul provning av i stor sett alla kläder. Vill du och dina tjejkompisar komma på en tjejkväll kontakta mig så ordnar vi det, provning i lugn och ro med lite dryck och tilltugg och givetvis lite bra rabatter.
Tvättnötterna säljer för fullt och mina handsydda påsar av återvunna tyger går åt, så idag går symaskinen varm med nyproduktion av fina påsar till nötterna. Du använder väl tvättnötter när du tvättar dina vintagekläder och även andra kläder, skonsamt mot både kläderna, miljön och plånboken. På Spotify idag spelas det Charles Aznavour och jag drömmer mig bort till Paris en vårdag, tyvärr var det på tok för längesedan jag var där, kanske blir det ett besök där i sommar med kära maken. Bara vandra längs Seine och njuta av ljudet av staden och dess befolkning.
Du följer väl Tant Hulda på Facebook, bra sätt att hålla koll på när nya saker är på gång.






fredag 25 mars 2011

Vårkänslor och sommardrömmar

Idag lägger jag upp klänningar i webshopen allt eftersom jag mäter, kollar, skriver små texter och fixar bilderna. Det är ljuvligt att hålla på med sommarkläderna, färgerna är ljusa och klara och materialen lättskötta och i perfekt skick. Inte svårt alls att drömma sig bort med sommarbilder från 60-talet och ljuvmusik när man omges av vackra klänningar från 60-talet och många är inköpta från USA.Vill du lyssna på min Spotifylista med lite utplockad 60-tals musik så gör du det här på Tant Huldas 60s.






tisdag 22 mars 2011

Äntligen har den anlänt - VÅREN!!!!

Idag har den riktiga vårvärmen anlänt till Lund, vinden är ljummen och folk går omkring och ler. Det känns helt underbart att den långa vintern kanske är över. Idag var tanken att det skulle komma ut en massa nya klänningar i webshoppen men så blir det inte eftersom jag fått en inflammation i men ena axel och bara kan jobba med en hand vid datorn. Photoshop och min vänstra är inte alls kompisar. Jag hoppas att jag inom några dagar kan lägga ut alla dessa fina saker som ligger och väntar på er. Dock finns dom i butik Tant Hulda i Lund. Så under tiden jag läker min arm i solen får ni njuta av några vårbilder från butiken.

Ha en underbar tisdag i solen/Enarmade Tant Hulda

lördag 19 mars 2011

Thanks and more thanks

Denna vecka har varit helt makalöst kul och insiktsfull. Så mycket kul som har hänt och vilket lyft det blev med artikeln i Sydsvenskan. Veckan började egentligen redan i söndags med modevisningen på Mejeriet här i Lund och sen fortsatte sen med tidningen på torsdagen. Den uppmärksamheten Tant Hulda och jag fick har fyllt butiken med både nya och gamla kunder, min mail har gått varm, min blogg ha klättrat i listorna och min websajt har slagit rekord. Och jag är så tacksam och varm om hjärtat av alla glada tillrop och erbjudande jag fått. Så mer tack, please.Och mitt i allt detta har jag fått hem en massa spännande saker till butiken som jag också hunnit fotografera men inte fått ut i butiken, det blir under nästa vecka men lite försmak får ni här.
Veckan ska firas med att se The Arks avskedskonsert ikväll i Malmö med goda vänner men först värmer vi upp på CaribCreol och lite Karibiska vindar.






torsdag 17 mars 2011

Tant Hulda och dagstidningen

När man som jag jobbar ensam och gör allt själv är det extra kul när man får uppmärksamhet. Idag skriver Sydsvenskan om mig och Tant Hulda, superkul och superläskigt. Intalar mig att det kanske inte är så många som läser den, tidningen har ju bara 304 000 läsare på vardagar och visst är dom flesta för stressade för att läsa morgontidningen ;-). Men så är det nog inte för mailen rasslar hela tiden och på Facebook är det glada tillrop, tack alla för att ni är så snälla och supportande. Nu tänker jag inte skriva mer idag artikeln får tala för sig själv idag och ni får gärna komma in i butiken/webbutiken om ni är sugna på nått trevligt från 60-talet :-)

foto: Karl Melander Sydsvenskan.






onsdag 16 mars 2011

Ör(o)ngott

Idag kom det paket med posten från landet där borta på andra sidan det stora havet. Jag har aldrig varit i USA men nu måste jag snart åka dit och hämta hem godsakerna själv. Snart är det bara jag i familjen som inte varit där :-( Paketet som kom idag var fyllt med härliga örhänge (för dej med hål i öronen) från 60-70 talet i härliga sommarfärger. Finns i butik Tant Hulda i Lund  från och med idag till fantastiskt bra priser.


Färger gör mig glad, så det jag pysslar med på dagarna när jag inte tar hand om mina underbara kunder är att sy fina kuddar i återvunna tyger. Kuddarna bygger på samma idé som mina "Hulda stolar" som nu får en kompis i "Hulda kudden". Dessa kuddar gör jag även på beställning om du vill ha några speciella färger, motiv eller storlekar på dina kuddar. Här är några snabba bilder tagna med min iPhone, snyggare kommer :-)





Ha en underbar dag i blåsten, som i varje fall drar över Skåne idag.

tisdag 15 mars 2011

Tant Hulda på catwalken

I söndags anordnade Fältbiologerna här i Lund sin årliga Ekomodevisning för åttonde gången. Med den vill man visa upp hur man kan klä sig moderiktigt och kul även om det är eko-reko och vintage. Tant Hulda fick här möjlighet att visa upp fyra klänningar och ha ett basarborde där delar av sortimentet såldes. Extra kul var det eftersom konferencieren ville ha en klänning från Tant Hulda, den rosa klänningen som hon har är från 70-talet och svenska Hyltea of Sweden. De andra klänningarna i grönt är från 60- och 70-talet och inköpta från USA, alla dessa vårklänningarna finns att köpa i butiken utom den turkos och grönblommiga för den såldes direkt efter visningen. Och nu är vårsolen äntligen har visat sig plockas det fram vår och sommarkläder i butiken så passa på om du vill norpa godbitarna.

 

torsdag 10 mars 2011

Knäck en nöt och tvätta

Första gången jag hörde talas om tvättnötter/såpnötter tyckte jag det lät lite tokigt, inte kunde väl tvätt bli ren och fin genom att man la några nötter i tvättmaskinen. Men nu är jag helt övertygad om dess effekt. Tvättnöten är frukten av trädet sapindus mukorossi och innehåller tvålämnet saponin. Det är ett miljövänligt och till 100% biologiskt tvättmedel utan kemikalier. Används precis som vanligt tvättmedel och passar alla temperaturer och tygkvaliteter. Jag tvättar alla kläder med tvättnötter innan de säljs i butik Tant Hulda som så klart även säljer tvättnötter.



Idag syr jag påsar till tvättnötterna av återvunna tyger, jag tycker att även miljövänliga produkter behöver vackra förpackningar och så blir det lite fint i tvättstugan.


torsdag 3 mars 2011

Lapp på lapp

Som ni märkt är jag galen i grannys/mormorsrutor och har nu satt igång mitt nya projekt med att virka mig en fin tröja som jag skrivit om innan. Men för att få lite inspiration bläddrade jag runt i lite böcker och på internet och hittade fantastiska skapelser av dessa underbara rutor. jag tycker det är extra kul att denna lilla ruta gjord av restgarner nu tar sig in i finrummen. Och på tal om fint har jag haft fint besök i butiken idag, men det kommer jag skriva om lite längre fram.





tisdag 1 mars 2011

Kul med disk

Jag brukar inte falla för roliga saker när jag handlar mat, jag är då för fokuserad på att hitta bra råvaror och goda saker till familjens middagar. Men idag så var det en diskborste som fångade min uppmärksamhet och varför inte förgylla köket med en cool flärdfull en. Denna sköna sak kommer från Vigar i Spanien och finns att köpa på Coop Forum.